Hoe lang gaat mijn haar mee?

De human hair extensions haren van CHIQ human hair zijn zorgvuldig geselecteerd, ze zijn double drawn en remy, dit betekend dat alle haren lang zijn, er geen korte haartjes tussen zitten en dat de schubben de juiste kant op gaan waardoor het haar van de beste kwaliteit is. Onthoud dat alle extensions gemaakt van human hair een natuurproduct zijn. Hierdoor kan de tijd dat de haren mee gaan variëren. Ook is er een verschil tussen blond en donker haar. Het donkere haar is altijd van betere kwaliteit en zal daardoor langer mee gaan. De wefts gaan, bij het juiste gebruik en verzorging, tussen de 8 en 12 maanden mee.  

Verzorging

Gebruik uitsluitend de producten van jouw kapper! Gebruik een shampoo geschikt voor gekleurd haar en/of vocht inbrengend. Gebruik een conditioner geschikt voor gekleurd haar en/of vocht inbrengend. Gebruik af en toe een vocht in brengend masker. Gebruik een olie of serum geschikt voor extensions en met hittebescherming. En gebruik deze ook altijd voordat je een föhn, stijltang of krultang gebruikt.

Wassen

Was je haren 1 a 2 keer per week. Ben voorzichtig maar was wel goed tussen de wefts in. Was je haren 2 a 3 keer met shampoo (tussendoor uitspoelen) en gebruik daarna de dubbele hoeveelheid conditioner die je normaal zou gebruiken. Laat deze inwerken en spoel grondig uit. Droog je haar voorzichtig af met een handdoek. Laat je haar nooit te lang in een handdoek gedraaid zitten, je haar kan hierdoor verstikken. Borstel je haren na het wassen extra voorzichtig uit. Als het nat is is het extra kwetsbaar. 

Föhnen, stijlen, krullen

Föhn je haar ALTIJD na het wassen. Laat het niet aan de lucht drogen, hierdoor blijft het pluiziger. Föhn altijd van boven naar beneden, hierdoor blaas je de haarschubben dicht en zal jouw haar het mooist glanzen. Ga dus NIET ondersteboven hangen om je haar te drogen, het zal hier door vreselijk gaan klitten waardoor het haar beschadigt raakt. Gebruik geen krultang of stijltang voordat je haar 100% droog is. Stijl of krul je haar zoals gewenst maar let op: gebruik alleen een krultang of stijltang die jouw kapper je adviseert! Goedkope stylingtools kunnen het haar onomkeerbaar beschadigen. Gebruik de stylingtool ook alleen als je haar gewassen en droog is, dus niet tussendoor. Van keer op keer de stijltang of krultang erdoor halen kun je je haar beschadigen. Gebruik altijd een hitte bescherming!

Borstelen

Borstel je haar minimaal 2 keer per dag met een tangle teezer, deze ontward goed en beschadigd het haar niet. Gebruik geen kam of andere borstel, deze kunnen het haar beschadigen. 

Vakantie

Let op met zonnebrand en andere crèmes, deze kunnen ervoor zorgen dat je haar verkleurd. Zwem het liefst met je haren vast in een vlecht of knot en ga niet met je haar onder water. Gebruik een goede hitte bescherming tegen de zon. 

Kleuren

Onze wefts hebben exclusieve kleuren en worden in onze fabriek handmatig gekleurd. Net zoals in je eigen haar kan het haar verkleuren. Het kan lichter worden maar ook wat warmer. Daardoor kan het nodig zijn om het af en toe bij te laten werken bij je kapper. Kleur je wefts nooit zelf! Was je haren ook niet met zilvershampoo, hierdoor kunnen de matten onomkeerbaar verkleuren. Is het wat gelig geworden? Gebruik dan een zilver conditioner.

Slapen

Slaap het liefst met je haren in een losse vlecht of staart. Slaap niet met los haar, hierdoor kan het in de knoop raken. Een hoge knot kan maar let op dat deze niet te strak zit.

Staart, knot of opsteken

Je mag je haar in een staart doen, een knot maken of op (laten) steken. Let alleen altijd op als je dit doet. De haartjes aan de voorkant waar het eerste ringetje aan gezet is zijn vaak het dunst en meest kwetsbaar. Maak jij jouw staart of knot te strak dan kun je die haartjes uittrekken waardoor er een kaal plekje ontstaat. Dit haar groeit altijd weer terug maar daardoor wordt het lastig om de weft de volgende keer te kunnen bevestigen. Maak je staart of knot dus liever iets losser waardoor er geen problemen ontstaan.

Extensions verzorging CHIQ Human Hair
 

Interesse?

Wil je meer informatie of een bestelling plaatsen? Met een account kun je onbeperkt extensions en accessoires bestellen! Log in of maak een account aan en ga aan de slag!

Inloggen Account aanmaken
Loading...